Rady do kuchyně: Jak upéct dokonale křupavé kuře a uchovat citrony
11. leden 2023
Česnek snadněji oloupete, když ho nejdříve přelijete horkou vodou. Maso rychleji změkne, když k němu při vaření nebo dušení přidáte malou lžičku rumu.
Rozkrojený citron déle vydrží, když řez pocukrujete a uložíte ho do lednice. Připálený hrnec lépe vydrhnete, když v něm nejdříve rozvaříte cibuli. Rozinky přidávejte do těsta vždy obalené v mouce. Nepropadnou se díky tomu těstem na dno pekáče.
A ještě tip na dokonale upečené kuře. Na konci pečení ho polijte troškou piva, bude mít krásně zlatou a křupavou kůrku. A to ocení opravdu každý, že? Vaše Iva Hüttnerová.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.