Rady do kuchyně: Jak využít citrony úplně celé a co dělat, aby neutíkala voda při vaření brambor
Citron můžete využít úplně celý. Kůra se výborně hodí při pečení zákusků, ale i vymačkaný citron ještě zužitkujete. A pokud vám při vaření brambor utíká voda z hrnce, tady je malý trik.
Při vaření brambor vám voda nebude utíkat z hrnce, když do ní přidáte lžičku oleje.
Už nikdy se nemusíte bát, že vajíčka prasknou, když je budete vařit v sítku na páře.
Šupiny při čištění ryby nebudou létat po celé kuchyni, když rybu potřete octem.
Citrony využijte vždy naplno. Pořádně je omyjte, ostrouhejte kůru, smíchejte s krystalovým cukrem a v zavřené skleničce uložte do lednice. Bude se hodit do těsta na koláče a buchty. Ani vymačkané citrony nepatří do koše. Přidejte je do vody na nádobí nebo při vytírání. Všechno krásně provoní a navíc zjemní ruce.
A ještě poslední rada. Palačinky budou křupavé, když přidáte do těsta trochu sodovky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.