Rozhlasová zastávka na Ostravské muzejní noci přilákala 800 lidí

16. červen 2015

Český rozhlas Ostrava se už podruhé stal součástí Ostravské muzejní noci. Letos jsme se tak zařadili mezi téměř čtyři desítky institucí, které otevřely své brány v netradiční dobu.

Kdo by chtěl stihnout navštívit všechny, pořádně by se zapotil. Ale i tak lidé procházeli Ostravou s brožurkami v ruce a vybírali si pro sebe ta nejzajímavější místa. Někde se zdrželi déle, někde jen krátce.

A protože rozhlas, to je především zvuk, slovo a hudba, byl takto laděný i program pro návštěvníky. Ve studiu S1 se koncertovalo, lidé si mohli prohlédnout rozhlasovou techniku, nahrát vzkaz, nechat se vyfotit s rozhlasáckými rekvizitami a někteří z nich zavítali i přímo do vysílání.

Obvykle je u nás v sobotu večer klid

Obvykle u nás v sobotu večer tak rušno nebývá. Na chodbách Českého rozhlasu Ostrava potkáte tak maximálně službu konajícího redaktora, moderátor sedí ve vysílacím pracovišti a doplňuje jej zprávař. Případně sem ještě zabloudí technik.

V sobotu 13. června bylo ale všechno jinak. V rámci Ostravské muzejní noci jsme od 17:00 do 23:00 vítali návštěvníky i u nás v rozhlase. A přišlo jich požehnaně – kolem osmi set lidí.

Jak to u nás v rozhlase během té doby vypadalo, si poslechněte v audio záznamu našeho magazínu Křížem krajem (viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘), nebo se podívejte na fotografie ve fotogalerii. Další materiály pak najdete na našem rozhlasovém Facebooku.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.