Rozhlasový galakoncert s Marií Rottrovou: Už máte vstupenky?

26. červenec 2019

Český rozhlas Ostrava letos slaví devadesát let od počátku vysílání a pořádá galakoncert, na kterém nesmíte chybět! Hlavní hvězdou bude Marie Rottrová a těšit se můžete i na mnohá překvapení.

Marie Rottrová coby ostravská rodačka ve Studiu S1 Českého rozhlasu Ostrava natočila několik legendárních hitů spolu s kapelou Flamingo. Proto se spolu s ní na galakoncertu objeví také známí hudebníci Petr Němec, Jaromír Löffler a někteří další bývali členové kapely. 

„Celá první polovina galakoncertu bude patřit Marii Rottrové, která se představí s aktuálním programem Lady Soul. Druhá část večera je koncipována jako pocta legendární skupině Flamingo/Plameňáci,“ říká k programu galavečera Jan Horák, dramaturg, scénárista a režisér koncertu.

Kromě zážitku z pěveckého vystoupení Marie Rottrové a některých členů kapely Flamingo připravujeme také projekce týkající se hudební historie účinkujících i Českého rozhlasu Ostrava.

„Součástí show budou speciální retro projekce a diváci se mohou těšit na několik překvapení, která se, doufám, podaří utajit až do poslední chvíle,“ dodává Jan Horák.

Vstupenky na Galakoncert k 90 letům Českého rozhlasu Ostrava jsou právě v prodeji. Můžete je zakoupit už od 490 Kč ve všech ostravských informačních centrech nebo také online na webu Dolních Vítkovic.

Galakoncert k 90 letům Českého rozhlasu Ostrava
autor: Zita Šperlínová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.