Sauny v Bohumíně získávají na oblibě. Město areál rozšíří

10. leden 2017

Jestli se chcete v současných mrazech zahřát, zajeďte si třeba do Bohumína. V městském akvaparku mají i několik saun. A plánují i jejich rozšíření. Už v březnu mohou lidé začít využívat novou venkovní srubovou saunu. Dřevo na její stavbu, přivezou do Bohumína až z dalekého Ruska.

Ve vstupu do Saunového světa v bohumínském aquacentru je příjemné přítmí. Znějí tady hlasy školáků, kteří aquacentrum hojně navštěvují.

„Z předsálí se dostáváme k dvěma finským saunám. Jedna se vyhřívá na sto stupňů a druhá na devadesát,“ vede nás náš průvodce Jan Rozsypal, který má na starosti Bohumínská sportoviště (BOSPOR).

V šatně se už do sauny chystá pan Pavel. Je pravidelným návštěvníkem. „Snažím se každý týden aspoň jednou. Tento týden jdu už podruhé. Je to tady fajn, je z čeho vybírat. A vůbec nejsem nemocný, je to podle mne tou saunou,“ pochvaluje si.

Zájem o saunování v Bohumíně roste. V loňském roce navštívilo sauny v městském aquacentru přes 37 tisíc lidí. Od března budou moct využívat i novou srubovou saunu, která bude venku a vejde se do ní 20 návštěvníků.

„V ruské Altaji se už připravuje dřevo. Jedná se o speciální cedrové dřevo, které se kácí právě v čase kolem Vánoc, kdy je ideální k použití na ty saunové záležitosti. Mohlo se to objednat i ve Finsku, ale tam jsou jiné ceny, tak jsme se obrátili na východ,“ dodává s úsměvem Jan Rozsypal.

Saunový svět v Bohumíně
autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.