Silničáři na několik měsíců uzavřeli dva důležité mosty ve Frýdku-Místku

10. srpen 2023 06:28

Obchvat Frýdku-Místku po plném otevření čeká zatěžkávací zkouška. Ve směru na Beskydy už řidiči neprojedou po staré trase. Silničáři začali opravovat dva mosty na silnici I/56 u kruhového objezdu u Tesca. Částečně omezený tak bude i příjezd na sídliště Riviéra. Město doufá, že díky několikaměsíční uzavírce si lidé zvyknou obchvat více využívat.

Stavaři budou na mostech pracovat 24 týdnů. Kvůli častým změnám v dopravě a dopravním omezením ale některým řidičům dochází trpělivost.

„Aktuální uzavírka mostů, která souvisí s komplexní opravou, je samozřejmě nepříjemná pro řidiče, nicméně z mého pohledu je to oprava nutná. Zároveň si od toho úplného uzavření slibujeme, že se řidiči naučí jezdit po novém obchvatu a budou využívat ty objízdné trasy, které je nevedou do centra,“ doufá primátor Frýdku-Místku Petr Korč (Naše Město F-M).

Ne pro všechny je obchvat ale vítanou změnou. Někteří lidé si stěžují na zvýšenou hlučnost. Například obec Dobrá si zaplatí mimořádné měření hluku. Tamní lidé žádají prodloužení protihlukových stěn, stejně jako obyvatelé Starého Města. Ředitelství silnic a dálnic provede vlastní podrobné měření hluku letos na podzim.

Spustit audio

Související