Silvestrovské oslavy jsou přede dveřmi a chybět na nich určitě nebude jeden český kulinářský vynález. Kdo by ho nemiloval

Už je to více než sto let, co pražský lahůdkář Jan Paukert připravil první obložený chlebíček. Prakticky přes noc se stal gastronomickým hitem. Chodili na něj třeba Adina Mandlová, Karel Čapek nebo Jan Werich. Vlasta Burian dokonce přímo u Paukertů pořádal pro své přátele chlebíčkové večírky.

Dnes mají chlebíčky stovky variant a určitě nebudou chybět ani na silvestrovských oslavách u vás doma. Pokud byste je chtěli tentokrát připravit podle původní Paukertovi receptury, tady je návod. Krajíček veky namažte na polovině máslem a na druhou dejte bramborový salát. Na máslo položte plátky uherského salámu, na salát šunku od kosti. Ozdobte kyselou okurkou nebo šunkovou pěnou. Dobrou chuť přeje vaše Iva Hüttnerová.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.