Šípkový čaj nebo čaj z květu černého bezu. Jsou chutné a zdravé
Také se u vás doma v tomto období začíná pít ve velkém čaj? Nejenom, že zahřeje, ale může být velmi prospěšný našemu zdraví.
Když se bavíme o starých časech, musíme vzpomenout čaj šípkový. Ten se vaříval jako prevence proti nachlazení, protože šípek je bohatým zdrojem vitamínu C. Je také skvělý, když se cítíte unavení nebo na noc, když se potřebujete pořádně vypotit.
A druhým čajem, který v domácnostech nechyběl, je ten z květu černého bezu. Je také zdrojem vitamínu C a je výborný při nachlazení a rýmě, mírní kašel, snižuje horečku a i po něm se výborně vypotíte. Navíc je výborný s medem a citrónem a chutná snad každému. Tak nezbývá, než koupit a vyzkoušet.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka