Slevová akce obchodního řetězce způsobila dopravní kolapsy

3. leden 2005

Kvůli výprodejům v hypermarketech v centru Ostravy, v Ústí nad Labem, Hradci Králové a Brně zkolabovala doprava. Parkoviště jsou úplně obsazená a centra obou měst ucpala auta. Policisté radí, aby do těchto míst řidiči nejezdili, a odhadují, že se situace uklidní až odpoledne.

Dopravní kolaps zavládl v blízkosti hypermarketu v centru Ostravy. Obchod zahájil velkou slevovou akci, která do krajského města přilákala nakupující z celého Moravskoslezského kraje i ze sousedního Polska. Mluvčí ostravského policejního ředitelství Milan Klézl proto radí, aby řidiči do okolí obchodního centra autem určitě nejezdili. "V souvislosti s výprodejem v hypermarketu na ulici Novinářské v Ostravě vznikl tam i na všech příjezdových cestách dopravní kolaps. Taky příjezdové komunikace ulice Výstavní, 28. října, ale i Českobratrská, Hornopolní, 1. máje, Ruská a Mariánskohorská. Na místě se snaží policisté odklánět dopravu."

Zacpaná je i výpadová silnice z Ústí nad Labem směrem do Teplic. Parkoviště u hypermarketu je zcela obsazené. Centrum města ucpaly automobily. Na trase k obchodnímu domu se stalo několik dopravních nehod.

Dopravní kolaps zasáhl i Hradec Králové. Zcela neprůjezdné je okolí Mrštíkovy ulice. "Vzhledem k tomu, že městem převažuje tranzitní doprava, není reálné provádět její odklon. Policie provoz řídí, ale kapacita parkoviště u obchodního domu je momentálně vyčerpaná," upozorňuje mluvčí královéhradecké policie Anna Pešavová. "Chtěla bych proto všem řidičům doporučit záchytné parkoviště u sportovního stadionu v Hradci Králové." Policie zatím není schopna odhadnout, do kdy situace potrvá.

autoři: ark , š.iva
Spustit audio