Ivana Šuláková

editorka

Zodpovídám za obsah vysílání. Plánuji, co, kdy a jak se bude vysílat.

Co v rozhlase dělám:
Především editorku denního vysílání. A co se za slovem „editor“ skrývá? Role, jejíž hlavní náplní je zajištění a kontrola každodenního zpravodajského a publicistického obsahu vysílání naší regionální stanice. Dohlížím na to, abychom v naší nabídce nevynechali nic, co je důležité, zajímavé a podnětné. A patří ke mně i magazín Lékárna, který je zaměřený na zdravotnická témata. Zrovna nedávno jsem zkonstatovala, že mám správně nakročeno k tomu, aby se ze mě (pod vlivem všech prezentovaných neduhů a léků) stal hypochondr.

Jak jsem se k této práci dostala:
Určitě ne náhodou. Jednak jsem žurnalistiku vystudovala a pak jsem taky byla notně neoblomná v přesvědčení, že práce v médiích je jediná, kterou chci dělat. Nebýt mé svéhlavosti, asi by se dnes mí rodiče chlubili právníkem v rodině. 

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Možnost svobodně mluvit o dobrých i špatných věcech - toho si asi cením nejvíce. Prošla jsem praxí i v soukromých médiích, a tam jsem často na "nesvobodu projevu" narazila. Platí tam pravidlo: "Zákazník je náš pán“ a tím je samozřejmě myšlen platící objednavatel reklamy. Ve veřejnoprávním rozhlase si nemusím podobnými starostmi lámat hlavu. A taky mám na mé práci ráda, že je v podstatě každý den tak trochu jiná.

Dosavadní kariéra:
Místy klidná, jindy bouřlivá. Tak jako celý můj dosavadní život. Prošla jsem skoro všemi typy médií, novinami, televizí i rozhlasem, soukromými i veřejnoprávními. Mohu tedy srovnávat a jsem moc ráda, že mě moje kariéra v minulosti i párkrát „vyfackovala“. Jsou to neocenitelné zkušenosti.

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Jsem narozena ve znamení Berana, a tak se mnou někdy asi není jednoduché vyjít. Občas si sama sobě lezu na nervy.Nikdy nehážu flintu do žita a jako správný rohatý beran si razím cestu za svým cílem, jen místy s menší oklikou.Pořád bojuji s extrémní přecitlivělostí na nespravedlnost. A je jedno, jestli je páchána na mně nebo na ostatních. Myslela jsem, že s mým přibývajícím věkem trochu „otupím“. Opak je pravdou.

 

Telefon: 221 555 624
E-mail: ivana.sulakova@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové