Směs s křenem
Křen všichni známe a možná i víme, že má příznivé účinky na trávení. Obsahuje hořčičné silice, vitamín C a těkavé látky se silnými antibiotickými účinky. Je to potravina nesmírně zdravá a na začátku jara je vhodné ji do jídelníčku zařadit.
Nabízíme vám návod, jak křen nejlépe uchovat.
Budete potřebovat:
- 30 dkg křenu
- 2 dcl vody
- 1 dcl oleje
- 2 lžíce octa
- 1 lžíci cukru
- lžičku soli
Postup:
- Vše rozmixujeme na kaši, dáme do skleniček a uložíme do lednice.
- Směs můžete použít do omáčky, jako přílohu k uzenině nebo pečeným žebrům. Výborně se směs dá užívat i na lžičce jako prevence před nachlazením.
Související
-
S jarem přichází čas klíčení. Jak na to?
Jak na domácí klíčení semínek? S jarem přichází ten nejlepší čas na klíčení společně s konzumací zdraví užitečných mladých klíčků. Připravili jsme pro vás návod.
-
Zelené smoothie plné vitamínů
„Střídmost je láska k vlastnímu zdraví,“ praví moudrý citát a my se toho v receptu dnešního Apetýtu budeme držet.
-
Domácí tvarohová pomazánka
Pondělní Apetýt přináší nahlédnutí do připravované knihy Babské rady, která bude především naplněna zajímavými recepty. Tady je jeden z nich!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka