Sníh v Moravskoslezském kraji komplikuje život řidičům

28. leden 2019 12:19

Silnice v Moravskoslezském kraji zasypal sníh. Nedaleko Bílčic na Bruntálsku zůstal kvůli sněhu viset kamion. Silničáři mají od rána v terénu veškerou techniku. Ostravské komunikace vyčlenily jeden sypač speciálně na úpravu kopce na Bazaly, aby to neklouzalo trolejbusům.

„Jsem zvědavá, kolik lidí to zvládne. Ujíždí to a je to strašně nepříjemné,“ stěžuje si paní Jana. Mnozí řidiči podle ní nepřizpůsobují rychlost tomu, že na silnicích leží sníh. Spokojená není ani s údržbou.

Další řídička Jana Špuková se silničářů zastává. „Projeté to bylo, jen bohužel to za nimi zase hned zapadalo. A v zatáčkách to bylo uježděné,“ dodává.

Sněžení by podle meteorologů mělo v průběhu odpoledne slábnout.

Situace na silnicích

Sněžení komplikuje dopravu v celém kraji, hlavní tahy jsou mokré, pokryté tajícím sněhem, nebo kašovitou vrstvou sněhu, řada silnic je sjízdná jen s maximální opatrností, řidiči mají problémy v lesních úsecích i kopcích.

Čtěte takéZelená vlna – mapa dopravních událostí

Nehodu máme hlášenou z Průmyslové ulice v Ostravě, kde se srazila dvě osobní auta. Na D56 ve směru na Ostravu i v opačném směru na Frýdek-Místek je kluzká vozovka a velké problémy jsou také u Velké Polomi na Opavsku.

„Na křižovatce do Plesné uvízl kamion. Osobní auta tam projedou, kolony se netvoří, ale případné nákladní vozy, které by jely po té nové cestě na Opavu, by se tam nemusely dostat,“ hlásil v polední Zelené vlně kolem projíždějící řidič.

autoři: mot , leb
Spustit audio

Související