Sobotní Noční linka: O lidech nesoucích statečně své břímě

2. listopad 2019

Určitě je znáte také a nebo jste to právě vy? Znáte lidi, kteří si prošli těžkým životem, potýkají se s vážnou nemocí, ale přesto neztrácejí úsměv, pomáhají druhým a dodávají jim optimismus a radost do života? Když už má člověk pocit, že nemůže dál, že to nezvládne, co mu pomůže? Co pomohlo vám ve chvíli, kdy jste měli pocit beznaděje?

Každý si nese své břímě a nikdy nevíme, kolik by nám ještě mohlo být v životě naloženo. Když se ovšem podíváme kolem sebe, vidíme, že si vlastně nemáme na co stěžovat, protože jsou lidé, kteří jsou na tom mnohem hůř. Určitě i vy znáte ve svém okolí lidi, kteří neměli vůbec jednoduchou životní situaci a přesto si nikdy nestěžovali, byli stateční a ještě rozdávali povzbuzení jiným.

Obyčejných, skromných a přitom statečných lidí je spousta. To jak se chovají, perou se životem, berou jako samozřejmost. Co kdybychom si o nich popovídali právě v dnešní Noční lince?

Budu rád, když otevřete i vy své srdce a povíte nám nebo napíšete, s čím jste se potýkali vy, nebo vaši blízcí, známí a přátelé. Možná máte také někdy pocit, že je to nekončící příběh a přesto jdete dál a vše s životním nadhledem zvládáte.

Na vaše příběhy se moc těší moderátor Karel Sladký. Napsat mu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.