Soutěž Křížem krajem se vrací

9. březen 2015

Přesně na prázdninové měsíce jsme pro vás připravili vámi oblíbenou turistickou soutěž KŘÍŽEM KRAJEM. Tentokrát nebudete zdolávat pouze Beskydské vrcholy, ale také vás zavedeme na hrad, zámek nebo do skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm.

Celkem vás čeká 12 zajímavých míst našeho kraje, ze kterých budete sbírat razítka. Proto, aby jste se mohli naší soutěže zúčastnit, potřebujete soutěžní kartu. Tu najdete ve středu 25. června v deníku Právo, nebo později po celou dobu soutěže také u nás v recepci, v informačních centrech našeho kraje, u partnerů soutěže a samozřejmě v cílových místech.

Ke všem 12 cílovým místům jsme si pro vás také vymysleli zapeklité otázky, které najdete na soutěžní kartě. Nápovědy k těmto otázkám můžete slyšet v některém z prázdninových pořadů "Křížem krajem", které vysíláme každý všední den v 9:15. Takže pokud se po správné odpovědi nechcete dlouho pídit v tlustých encyklopediích, stačí když si náš pořad naladíte!

A co můžete letos vyhrát? V ceně jsou dva zájezdy k moři, poukázky na nákup sportovních potřeb z Alpine Pro, tři horská kola značky 4EVER, deset celoročních předplatné sobotního vydání deníku Právo, cyklistické doplňky a spoustu dalších atraktivních cen.

Výhercem, podle pořadí, se stane ten, komu se podaří nejlépe vyplnit naší soutěžní kartu. Nejdříve budeme hodnotit počet získaných razítek, poté počet správně zodpovězených otázek. V případě shody u více soutěžících rozhoduje o pořadí výherců správně zodpovězená tipovací otázka, popř. nejbližší tip. Kartu po vyplnění k nám osobně doručte do 31. srpna 2008, nebo zašlete poštou tak, aby nejzazší datum poštovního razítka bylo 28. srpna 2008.

Vyhlášení výsledků uslyšíte v našem vysílání v úterý 2. září v dopoledních hodinách. Doporučujeme také, aby jste si pozorně přečetli podrobná pravidla soutěže (viz příloha).


Hlavní partneři soutěže:

Severomoravská plynárenská, člen skupiny RWE

Alpine Pro

Logo


Partneři soutěže:

4EVER

Logo

Právo

Logo

CK Vítkovice Tours

Logo

Connex Morava a.s.

Logo


Mediální partneři:

Beskydy.cz

Logo

Program

Logo

Rengl

Logo

Klub českých turistů

Logo
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.