Špecle s krůtím masem

Recept středečního Apetýtu nabídne návod na oběd či vydatnou večeři. Základem jídla je krůtí maso – jde o pevné maso, které je zdravé a má výbornou chuť.

Je zaručené, že ho ocení i malí strávníci, protože se bude podávat s těstovinami. Pro bezlepkovou variantu můžete použít rýžové nebo kukuřičné nudle.

Budete potřebovat:

  • 250 g těstovin
  • 1/2 kg krůtích řízků
  • 4 lžíce oleje
  • 100 g sezamového semínka
  • 50 g rozmarýnu
  • 50 g petrželové natě
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

  1. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso a zprudka ho opečeme.
  3. Zmírníme plamen a vsypeme sezamová semínka, osmahneme a promícháme s masem.
  4. Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem, promícháme a dusíme, dokud není maso propečené.
  5. Stáhneme z ohně, přidáme scezené těstoviny, promícháme s trochou oleje, usekanou petrželkou a dobře zamícháme.
  6. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.

I v tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na ochutnejtemoravu.eu.

Související

  • Kuře po myslivecku

    Variací na zpracování kuřecího masa jsou desítky, možná stovky. My si připravíme Kuře po myslivecku. Chutná skvěle, je šťavnaté a určitě se k receptu budete rádi vracet.

  • Špenátové rizoto

    Což takhle dát si špenát? Vzhledem k tomu, že jsme v Apetýtu, není to pozvánka ke sledování filmové komedie z roku 1977, ale k jídlu.

  • Moravský králík

    Králík byl a je tradičním jídlem. Jak ho připravit, aby maso bylo šťavnaté? Apetýt vám poradí! Nabízíme recept, a to hned pro velkou rodinu.