Sport v kraji

11. březen 2013

Pravidelná ranní rubrika zaměřená na sportovní dění v Moravskoslezském kraji, součást Dobrého rána s ČRo Ostrava.

Rubrika se zaměřovala především na nejsledovanější sportovní obory, výjimkou ale nebyly ani zprávy z oblasti méně známých odvětví.

V přibližně dvou až tříminutovém příspěvku jsme se zpravidla ohlíželi za vybranou akcí předešlého dne (fotbalové, hokejové či jiné ligové utkání), případně jsme rozebírali akci, která se měla daný den uskutečnit. Akce nadregionálního významu jsme sledovali i ve fázi příprav.

Připravoval: Radim Sajbot


Historie pořadu:
Sport v kraji (jako rubrika) se ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava začal objevovat kolem roku 2004, v roce 2005 se na webu objevila stejnojmenná rubrika, která ale zachycovala i sportovní příspěvky určené pro jiné pořady. Existuje dodnes (2013 – pozn. red.).

Rubriku Sport v kraji jsme vysílali ve všedních dnech v 07:20, o víkendech pak v 08:15 až do konce února 2012, kdy v souvislosti se změnami v Dobrém ránu s ČRo Ostrava zanikla.

Sportovní příspěvky ale samozřejmě ve vysílání zůstaly, jen už nemají svůj pevný čas jako dříve.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.