Srážejí nás individuální chyby, říká ke krizi v Baníku trenér Hapal

16. březen 2023 07:40

Fotbalisté Baníku Ostrava jsou v krizi, nespokojené je vedení a samozřejmě také fanoušci. Sedm domácích proher a bídný herní projev to v důsledku znamená pro Baník až 12. místo v tabulce. A blíže má na samotné dno, než do nadstavbové skupiny o mistrovský titul.

„Bohužel jsme se do toho dostali sami a sami se z toho musíme dostat. Musíme začít od základu a věřím, že se to podaří,“ přemítá baníkovský záložník Filip Kaloč.

Tlak veřejnosti vnímá i trenér Pavel Hapal. Největší problém podle něho je v opakujících se chybách jednotlivých hráčů. „Lidé jsou nervózní, zklamaní a my také. Ale eliminovat individuální chyby je hrozně složité, to musí ti hráči sami,“ uvedl Hapal.

Hrát v obraně jednoduše, to je základní příkaz Baníku, přesto to stále nefunguje.

Na přelomu 70. a 80. let Baník doma na Bazalech neprohrál téměř čtyři roky a dlouhých 74 zápasů. V té letošní sezoně ztratil doma všechny body sedmkrát. To je nejhorší bilance mezi všemi mužstvy.

Podle trenéra Hapala ale nejsou baníkovci psychicky na dně. „Myslím si, že nemají hlavy dole. Osobně si myslím, že pracujeme pořád s tím, že chceme ty hráče uklidnit, chceme jim to sebevědomí vlít do žil, ale sráží nás ty individuální chyby. Nemají hlavy dole, prostě chybují,“ dodal kouč.

Jenže fotbalisté Baníku chybují opakovaně a zlepšení není vidět. „Všichni chceme vyhrát. Musíme se nějak z této situace dostat. Pracujeme s hráči na jejich psychice, trénujeme, ale srážejí nás ty individuální chyby,“ vrací se trenér Pavel Hapal k příčině krize. Tu už odnesl jeho asistent David Oulehla, který po sezoně chtěl odejít někam trénovat jako hlavní kouč. Tak ho vedení propustilo už nyní.

Spustit audio