Středa: Stalo se vám, že vás někdo okradl?

8. únor 2017

Potkali jste se někdy s kapsářem? Navštívil vás podomní prodejce, který vás obral o úspory? Stalo se, že vám někdo vykradl byt nebo auto?

Nutno přiznat, že příležitost dělá zloděje, a tak nás nepříjemná zkušenost často ponaučí pro příště. Jindy je to opravdu promyšlená krádež, které bychom těžko předešli. Přesto, máte sami nějaký trik, který byste mohli ostatním poradit?

Dáváte si třeba peníze na několik míst, nosíte v peněžence jen to nejnutnější nebo jste si nechali nainstalovat doma nebo na chalupě alarm? Podělte se s námi o své zkušenosti a rady.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.