Superpotravina, o které věděly už naše babičky: Kdo zelí kysané pojídá, ten šťastný život mívá
Ke třem základním potravinám našich předků patřily brambory, mléko a zelí. A právě zelí, tedy především kysané, je opravdovým všelékem.
Je dobré na střeva a zažívání, snižuje hladinu cukru v krvi, a dokonce působí blahodárně na kůži a oči. Při výčtu všech účinků kysaného zelí na náš organismus nesmíme zapomenout na to, co je dávno známé a prokázané.
Díky jeho pojídání také méně bolí klouby, lépe se hubne, a dokonce pozitivně ovlivňuje naši náladu. Zkrátka, kdo zelí kysané pojídá, ten šťastný život mívá. Tak na to nezapomeňte a dopřejte si ho aspoň občas, nebo raději pravidelně.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.