Světová rekordmanka Špotáková nebude na Zlaté tretře, má poraněné lýtko

31. květen 2022

Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková nebude dnes startovat na Zlaté tretře. Světová rekordmanka v hodu oštěpem má poraněné lýtko a lékař jí v pondělí doporučil desetidenní pauzu. Špotáková se proto rozhodla účast v Ostravě vzdát, informoval Český atletický svaz.

Čtyřicetiletou Špotákovou v lýtku píchlo o víkendu v posledním pokusu závěrečného házecího tréninku před plánovanou Tretrou. V pondělí absolvovala vyšetření a lékaři jí doporučili odpočinek. „Moc mě to mrzí, na Zlatou tretru jsem se opravdu hodně těšila. Ale s ohledem na situaci s bolestí v lýtku a lékařskému doporučení musím bohužel start zrušit. Cíl letošní sezony je mistrovství Evropy v Mnichově a nechci startem riskovat vážnější zranění,“ uvedla v tiskové zprávě česká oštěpařská legenda, která by se na ME ráda po dvaceti letech rozloučila s profesionální kariérou.

Na Zlaté tretře, která bývá obvykle v úvodu atletické sezony, se v minulosti Špotákové příliš nedařilo. Sama se nechala slyšet, že tento závod nemá v oblibě, a po roce 2015 v Ostravě několik let nestartovala. Prokletí zlomila předloni, kdy Zlatou tretru hodem za 65 metrů vyhrála, ale to se kvůli koronaviru závodilo až v září. Loni v květnu nepřekonala ani šedesátimetrovou hranici a skončila čtvrtá.

Tentokrát bude chybět a z českých oštěpařek tak bude největší nadějí úřadující vicemistryně Evropy Nikola Ogrodníková.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související