Tenisová naděje z Kopřivnice si letos zahraje všechny grandslamy

19. červenec 2022 10:19

Jedním z velkých talentů českého tenisu je kopřivnický Hynek Bartoň. Osmnáctiletý tenista si v posledním roce mezi juniory splnil sen a zúčastní se všech čtyř grandslamových turnajů. Před pár dny se vrátil ze slavného Wimbledonu.

„Myslím, že je to asi nejvíc, čeho se dá v juniorech dosáhnout,“ říká Hynek Bartoň k dosavadnímu vrcholu své tenisové kariéry.

Sezonu začal na Australian Open, v Melbourne se v prvním kole střetl s Turkem Tokacem, ale neuspěl. Po grandslamové premiéře u protinožců si v Paříži na Roland Garros zahrál celkem pět utkání a považuje vystoupení na antuce za své zatím nejlepší.

Syn bývalého házenkáře a házenkářského trenéra Miroslava Bartoně teď strávil týden na slavné wimbledonské trávě. Ve 2. kole vypadl se šestým nasazeným Švýcarem Feldbauschem.

I přes zklamání z neproměněných mečbolů si Hynek Bartoň vážil toho, že si zahrál na velkých kurtech All England Clubu. „Určitě jsem si toho hodně vážil, líbí se mi tradice bílého oblečení, která je daná. Dávají tam důraz na to, že je to opravdu velká akce,“ všímá si tenista.

Na poslední grandslam sezony US Open už má teď Bartoň jistotu účasti v hlavní části soutěže.

Osmnáctiletý tenista z Kopřivnice Hynek Bartoň

V příští sezoně už se ale bude probíjet seniorskými turnaji a žebříčkem. A bude se mu hodit řidičák, který právě v těchto dnech v Kopřivnici dodělává. „Spíš je to taková ta fajfka do života. Pak už se osamostatním – co bude blízko, budu moct jet sám. Nebo když pojedu na turnaj s rodiči, tak jim můžu pomoct to odřídit,“ doplňuje Hynek Bartoň, který by po doléčení drobného problému s kolenem měl reprezentovat v Galeově poháru – tedy takovém juniorském Davisově poháru.

Spustit audio