Tipy na volné dny ve Zlínském kraji: Velikonoční akce, Hložecká desítka, košt vína nebo Tulipománie

Máme pro vás tipy nejen na velikoční svátky ve Zlínském kraji.

Velikonoční jarmark ve Zlíně

27. a 28. března, Zlín

Na náměstí Míru ve Zlíně se nabízí Velikonoční jarmark s doprovodným programem. Od 9 do 18 hodin bude možné zakoupit velikonoční zboží, rukodělné výrobky i občerstvení. Doprovodný program je připraven od 15 hodin.

Hanácký velikonoční dvorek

od 27. do 30 března, Záhlinice

Tradiční velikonoční akce v Muzeu Františka Skopalíka v Záhlinicích. Připraveny jsou tvořivé dílničky a prohlídka hanáckého dvorečku s domácími zvířaty. Podrobnosti najdete ZDE.

Velikonoce na Valašsku

30. března až 1. dubna, Rožnov pod Radhoštěm

V areálu Dřevěného městečka v Rožnově pod Radhoštěm v třídenním programu představí jarní a velikonoční zvyky na Valašsku. Po všechny sváteční dny je připravena bohatá nabídka velikonočního zboží a výrobků lidových řemeslníků, ukázky zdobení kraslic, pletení pomlázek a tvořivá dílnička pro děti. Podrobný program najdete ZDE.

Velikonoce na hradě Buchlově

31. března a 1. dubna, hrad Buchlov

Na velikonoční neděli si zde můžete pod zkušeným vedením vlastnoručně uplést velikonoční pomlázku, nazdobit velikonoční perníčky nebo z drátků a korálků vyrobit ozdůbku v dětské dílně. V Loveckém salonku budou  malérečky předvádět techniky zdobení kraslic a jiné rukodělné techniky. V hradní vinárně bude probíhat malý košt vína a vystoupení cimbálových muzik. Po oba dny bude stánek s medem, medovinou a tradičními "jidáši" a stánek s dřevěnými rukodělnými výrobky. Prohlídkovou trasu oživí barevné kraslice a květinové aranžmá z jarních květin. Akce bude probíhat po oba dva dny vždy od 10.00 do 15.00 hodin.

Velikonoční šmigrustování ve Velkých Karlovicích

31. března, Velké Karlovice

Od 9 hodin se u Karlovského muzea bude konat tradiční velikonoční jarmark se stánky i ukázkami řemesel.

OSTATNÍ AKCE

Tulipománie

28. března až 1. dubna, zámek Buchlovice

I letos se koná oblíbená výstava tulipánů a jejich aranžmá v prostorách zámku Buchlovice. K vidění bude na 50 druhů řezaných tulipánů. Výstava je otevřena denně od 9 do 17 hodin.

Hložecká desítka

30. března, Brumov Bylnice

V Brumově-Bylnici proběhne od 9 hodin každoroční závod v běhu Hložeckým údolím. Registrace a prezentace účastníků proběhne v 9 hodin, na programu jsou v 10 hodin dětské závody, v 11:30 je start hlavního závodu. Registrovat na závod se můžete ZDE.

Košt vín

31. března, Výstaviště Kroměříž

Od 15 hodin bude v hale B a v zastřešeném sektoru C Výstaviště Kroměříž probíhat Velikonoční košt vín. Nebude chybět cimbálovka a občerstvení

Akce v Zelenáčově šopě

28. března od 19 hodin ... Creedence Clearwater Revival Zlín
4. dubna od 19 hodin ... Schelinger revival

Koncert Petra Jandy

2. dubna, Zlín

V Galerii Desítka v 10. podlaží Obchodního domu ve Zlíně se uskuteční akustické koncertní vystoupení Petra Jandy, kterého doprovodí klávesista skupiny Olympic Pavel Březina. Součástí večera bude tříchodové degustační menu šéfkuchaře Bistrotéky Valachy. Menu se podává od 19 hodin, koncert začíná ve 20:45.

Procházka (ilustrační foto)

Tipy na výlet

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete na rozhl.as/TipyNaVyletZL.

Živá hudba v Luhačovicích

téměř každý večer od 19 hodin, Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích (Restaurace a diskotéka)

Možnost zatančit si a pobavit se nejen pro lázeňské hosty. 

Alfons Mucha – výstava šperků a umění

Čtěte také

do 28. března, Zlín

V Galerii Desítka v Obchodním domě Zlín je k vidění unikátní výstava secesního umělce Alfonse Muchy, na které návštěvníci mohou vidět více než 100 jeho děl – slavné plakáty i litografie, ale i osobní věci nebo šperky.

Jaro na zámku v Kroměříži

Čtěte také

do 7. dubna, Kroměříž

Arcibiskupský zámek slavnostně otevřel další turistickou sezónu. Návštěvníkům i letos nabízí tradiční květinovou výzdobu reprezentačních sálů a nově otevřenou renesanční zámeckou klenotnici ve věži. Otevřeno je pouze o víkendech a Velikonocích od 9:30 do 16 hodin.

Výstava Baťa: 130 let poté

do 14. dubna, Zlín

Čtěte také

V Kolektivním domě ve Zlíně je připravena unikátní výstava ke 130. výročí založení firmy Baťa a 100. výročí filmové tvorby ve Zlíně. Na ní jsou k vidění vybrané černobílé snímky z originálního baťovského fotoalba z roku 1919 - za pomocí umělé inteligence v barvě a v pohybu. Je možné si také poslechnout některé unikátní reportáže Českého rozhlasu Zlín. Součástí je i virtuální zaměstnanec firmy Baťa, který odpovídá na otázky návštěvníků -  jeho podobu, hlas i reakce vytvořila podle dostupných informací a dobových nahrávek, záznamů a fotografií umělá inteligence. Doprovodný program a podrobné informace najdete ZDE.

Rok motýlů

do 24. dubna, Holešov

Zámek Holešov vystavuje v arkádách na nádvoří fotografie motýlů. Autorem je Milan Dvořák z Vlastivědného muzea v Šumperku. Výstava je volně přístupná ve všední dny od 13 do 17 hodin, o víkendech od 9 do 17 hodin.

Retrogaming

do 24. dubna, zámek Vsetín

V přízemí vsetínského zámku je připravena výstava, která návštěvníky zavede do světa počítačů a počítačových her. Představuje nejrůznější herní techniku od 80. let minulého století, a to jak československou, tak i zahraniční. Návštěvníci si ji můžou nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet. 

Rudolf II. ožívá

do 23. června, zámek Holešov

Rudolf II. ožívá je unikátní multimediální expozice, která odhaluje různá tajemství panovníkova života a představuje celou řadu zajímavých exponátů. Výstavou provází samotný „digitálně oživený“ Rudolf II. Výstava pomocí hologramů seznámí také se symboly panovníkova majestátu, tedy korunami, kterými byl Rudolf II. korunován, a představí také nejvýznamnější předměty jeho sbírek.

Výstava 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě

do 14. července, Uherské Hradiště

Čtěte také

Výstava ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti, která je věnována 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě, nabídne řadu raritní techniky, kterou si bude možné osahat i vyzkoušet, prostřednictvím reportáží, záznamů her, koncertů a dalších pořadů zavede návštěvníky do rozmanité produkce Československého rozhlasu uplynulého století. Nabídne pohled také do současnosti Českého rozhlasu a přiblíží trendy a vyhlídky do budoucnosti. Vernisáž výstavy se koná 14. března v 17 hodin.

SEVA – český fenomén na zámku Holešov

do 1. září 2024, Holešov

Výstava na holešovském zámku hravou, zábavnou, ale i poučnou formou představuje známou českou stavebnici SEVA. Vystaveny jsou různé modely od těch nejdrobnějších až po velké sestavy, nechybí doprovodné texty a herna pro děti.

Spustit audio

Související