Tipy pro volný čas vás zavedou na koncert orchestru rozhlasových Katovic

23. únor 2017

Naše pravidelné Tipy pro volný čas, kterými pravidelně doplňujeme magazín Křížem krajem, dnes zvou hlavně za kulturou.

Na večer plný pověstí, pohádek a legend jste dnes zváni do Zeleného domu ve Frýdku-Místku. O půl páté tam začíná přednáška Jaromíra Poláška nazvaná Jak shazovali kozla s věže frýdeckého zámku.

Přednášet se bude také v třinecké knihovně. Ovšem téma pro historika Petra Majera je zcela jiné - Dobrovolní hasiči na Třinecku. Začátek je v 17 hodin ve velkém sále knihovny.

V Novém Jičíně dnes vystoupí Ivan Mládek a jeho Banjo Band. Letos slaví 50 let na hudební scéně. Svými písněmi vás rozesmějí a potěší od 19 hodin v sále kina Květen. Milovníci klasické hudby zas mohou zamířit do Beskydského divadla. To bude dnes patřit dámskému duu, flétnistce Clare Novak a cemballistce Monice Knoblochové. Společně provedou od 19 hodin Bachovy flétnové sonáty.

Na koncert k poctě legendárního houslisty Jana Kubelíka jste dnes zváni do Krnova. Koncert začíná v 19 hodin v Síni svatého Ducha.

V Ostravě dnes hostuje Národní symfonický orchestr polského rozhlasu Katovice. Pro ostravské publikum si mimo jiné připravil Koncert pro orchestr předního polského skladatele, Witolda Lutosławskieho. Začátek je v 19 hodin ve společenském sále Domu kultury města Ostravy.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.