Tipy pro volný čas zvou do Třince na divadelní koláž

7. únor 2017

Třinecké kulturní publikum se dnes může seznámit s nelehkým životem Boženy Němcové. V Kulturním domu Trisia totiž v 19 hodin začíná divadelní koláž inspirovaná jejím nenaplněným milostným životem – Neumím jinak než láskou.

Do kina K3 v Bohumíně jste zváni na výstavu fotografií. Své snímky představí členové bohumínských fotoklubů. Vernisáž začíná v 18 hodin ve foyer kina.

V Hlučíně dnes můžete navštívit pásmo písniček, povídek a scének nazvané Návštěvní den u Miloslava Šimka. Představí se v něm jeho kolegové, například Luděk Sobota, Jiří Krampol či Miluše Voborníková. Začátek je v 19 hodin v Kulturním domě.

Zatančit si ve svižném rytmu lidových písní můžete dnes v Ostravě. Klub Cooltour pořádá Folklorní tančírnu, jejíž součástí je i výuka některého z lidových tanců. Začátek je v 19 hodin.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.