Tradiční lokše

Dnes si připravíme tradiční lokše – placky z brambor, které lze považovat za postní jídlo. Tedy to, co naši předci jedli v období před Velikonocemi.

Budete potřebovat:

  • 600 g uvařených brambor
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • hladkou mouku na podsypání těsta
  • sádlo na potření
  • sůl

Postup si poslechněte v přiloženém audiu.

Související

  • Zelňáky

    Chutný a jednoduchý recept na zelňáky vám v Apetýtu prozradí šéfkuchař Petr Svoreň.

  • Carpaccio z červené řepy

    Apetýt vám v dnešním receptu připomene, že červená řepa je výborným zdrojem vitamínů. Ovšem ne každý ji má ve svém jídelníčku rád.

  • Cizrnový salát

    Ve starověké Mezopotámii se kromě cizrny jako první domestikované rostliny pěstovala rovněž jednozrnná a dvouzrnná pšenice, stejně jako čočka a hrách.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.