Třebovický koláč nabídne hudbu, tanec, setkání i mši pod širým nebem

16. září 2016

Park v Ostravě Třebovicích se odpoledne promění ve velký festivalový areál. Už potřinácté zpříjemní návštěvníkům začátek podzimu série koncertů, tanečních vystoupení, divadel a dalších lákadel. Zkrátka festival Třebovický koláč je tady.

Akce má široký záběr a je tak určena prakticky všem. Byl totiž zakládán právě se záměrem potěšit co nejširší spektrum návštěvníků. Třídenní festival začne dnes v 17:00 vystoupením CM Tolar. Návštěvníci se také mohou těšit například na Buty, Věru Martinovou, VUS Ondráš, nebo na Jaroslava Uhlíře.

„Každý den má svého hlavního aktéra, ale program je tak plný, že je pro mne osobně problém vytáhnout toho nejlepšího. Ale určitě bych doporučila neděli se Simou Martausovou. Je to objev na Slovensku a myslím, že je to šikovná slečna, která přinese radost a půvab,“ zve organizátorka Šárka Vojtuláková.

Sobotní program otevřou ve 14:00 Dětský soubor H. Salichové a VUS Ondráš v pořadu nazvaném Zatoulané pohádky. V neděli se začíná už v 10:00 mší svatou v Třebovickém parku.

Další informace o programu nebo cenách vstupného najdete na stránkách festivalu Třebovický koláč.

Třebovický koláč 2016
autoři: tif , Romana Kubicová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.