Tři lidé utrpěli zranění, když na jejich auto spadl na Bruntálsku strom

30. červen 2024 20:14

Tři lidé dnes dopoledne utrpěli zranění, když na jejich auto na Bruntálsku spadl strom. Jeden z cestujících měl těžká poranění a záchranáři ho museli oživovat. ČTK o nehodě informovala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Strom zřejmě zlomil silný vítr. Hasiči kvůli větru evidují v Moravskoslezském kraji desítky výjezdů.

„Řidička osobního vozidla projížděla Vrbnem pod Pradědem na Bruntálsku. Z doposud zjištěných informací vyplývá, že na automobil náhle, aniž by žena mohla zareagovat, spadl strom,“ řekla.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl doplnil, že osmasedmdesátiletý muž se po nehodě nalézal ve stavu přímo ohrožujícím jeho život. Záchranáři jej museli společně s hasiči resuscitovat. „Zasahující lékař zjistil poranění hrudníku a břicha s pravděpodobným vnitřním krvácením,“ uvedl.

Dodal, že v kritickém stavu muže vrtulník přepravil do ostravské fakultní nemocnice. „Osmačtyřicetiletá žena utrpěla poranění hrudníku, stejně jako jednapadesátiletý muž. Oba byli předáni lékařům v krnovské nemocnici,“ řekl.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp uvedl, že v souvislosti se silným větrem hasiči dnes od 07:00 do 18:00 řešili 60 událostí. Většinou šlo  právě o spadlé stromy a větve.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Nejnovější zprávy