Třinecká knihovna se stala inspirujícím místem, kde září úsměvy

26. únor 2015

Možná jste už také slyšeli povzdech, že lidé dnes nemají vůbec čas číst. V Třinci to ale vidí jinak. Místní knihovně totiž spokojených čtenářů za posledního čtvrt roku valem přibylo. Důvodem může být i fakt, že od října tam otevřeli novou budovu knihovny.

Ta ovšem důstojnou a trochu zaprášenou instituci pouze s regály plnými knih a upjatým knihovníkem v tvídovém saku rozhodně nepřipomíná. Je to moderní, vzdušná budova s překvapivými prostory. Kde jinde najdete v knihovně literární kavárnu, galerii, mini japonskou zahradu, fontánu, pohádkový pokoj či klub pro mladé? Zkrátka rekonstrukce třinecké knihovny se opravdu povedla.

Jak prozradila Regina Szpyrcová, hýčkají si tu všechny generace. Od seniorů, přes dospělé, až po dospívající, kteří zde mají svůj vlastní klub. Velkou péči věnují samozřejmě i těm nejmenším čtenářům.

Třinecká knihovna před rekonstrukcí

„Ve staré knihovně jsme se také snažili, ale bylo to všechno takové miniaturní a stísněnější. A určitě tam nebyl takový krásný pohádkový pokoj, jaký máme teď. Ten pokoj láká děti z širokého okolí. Tady to žije nejvíc,“ pochvaluje si Regina Szpyrcová.

Návštěvník hned při vstupu do knihovny narazí na fontánu, kavárnu i netradiční výstavní prostor.

Na prohlídku moderně a netradičně pojaté budovy knihovny jste zváni prostřednictvím našeho magazínu Křížem krajem. Poslechněte si záznam pořadu – viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘.

Třinecká knihovna
Spustit audio