Třinečtí Noemiracles měli původně odehrát jen jeden koncert. Teď se chystají na druhé album

26. leden 2017

V Třinci vznikla spousta výborných kapel, pochází odtud řada skvělých muzikantů. Už pět let tady funguje taky poprocková kapela Noemiracles.

Kapela vznikla někdy zjara roku 2012, v létě měla první koncert. „Oslovil mě jeden pán, jestli bych nevystoupila v rámci Svátku tří bratří v Českém Těšíně. Nabídku jsem s radostí přijala, akorát jsem měla mít nějakou svou kapelou. Poprosila jsem tehdy kamaráda, teď je to můj manžel, jestli by nedal dohromady kapelu na ten jeden koncert,“ vzpomíná na začátky zpěvačka Noemi Bocek.


Noemiracles
Noemi Bocek - vocal
Filip Macura - keys
Tomasz Wałach - el. guitar, vocal
Samuel Bocek - drums
Filip Kasztura - bass guitar

Kapela stále hraje a dokonce v nezměněné sestavě. V roce 2014 Noemiracles vydali album, které je většinově v polštině a v angličtině. „Letos budeme chystat druhé album, má být kompletně v češtině. Bude na podzim nebo v zimě,“ prozrazuje kytarista Tomasz Wałach.

Jak vznikají písničky kapely? „Není to pravidlo, ale texty většinou píšu já a hudbu tvoříme buď společně na zkouškách, nebo hodně klávesák,“ dodává Noemi.

Celý rozhovor i s písničkami uslyšíte v záznamu Harendy (viz odkaz ‚Poslechněte si celý pořad‘). Povídání s kapelou začíná v čase 05:30.

Zatím jediné CD kapely a nahrávání Harendy v ostravském rozhlase
autoři: tif , Igor Vašut
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.