Úterní Noční linka: Umíte včas odejít?

4. únor 2020

Ovládáte umění odejít včas? A kdy jste tuto schopnost uplatnili? Opustili jste někdy zaměstnání, sportovní aktivity, nějakého koníčka, nebo partnerský vztah přesto, že vás ostatní přesvědčovali ať to neděláte, ale vy jste věděli, že přišel čas změny? A litovali jste? Podle čeho poznáte, že je čas na změnu, čas odejít?

Ovládáte umění „odejít v pravý čas“? Co vše je tím myšleno? Tak třeba odejít v pravý čas  domů, i když tam na vás nikdo nečeká, ať už z báječného večírku, z návštěvy, nebo z nevhodného vztahu, zlozvyků, depresí a chmurných myšlenek, od těžkých vzpomínek, vztahů, které se přežily, odejít od lidí, kteří ničí vás nebo vašeho partnera. Nebo odejít z práce, která nás už nebaví a vyčerpává a stává se nám břemenem, namísto radosti. Umění odejít v pravý čas znamená také dát partnerovi i sobě možnost najít toho, s kým se bude cítit lépe a přirozeně, s kým najde ve vztahu jistotu a klid, jak by si to ostatně přál každý z nás. A nebo v pracovní oblasti najít novou cestu, na které budeme užiteční a bude nám to dávat smysl.  Dostali jste  se někdy do situace, kde bylo potřeba včas odejít? A dokázali jste to?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.