V čem spočívá zásadní umění v načepování piva? Tajemství prozradí Jakub Šrubař
Jakub Šrubař rozumí pivu. V tomto hořkém oboru je školitelem, průvodcem, ale hlavně výčepním.
Co znamená, že je létající výčepní? V čem spočívá zásadní umění v načepování piva? Liší se pivaři v jednotlivých krajích? A když vám výčepní za výčepem podá ruku, podle čeho poznáte, že si tam rozhodně máte pivo objednat nebo naopak raději odejít?
Všechna taková pivní tajemství vám Jakub prozradí, jako Host Českého rozhlasu Ostrava.
Související
-
V Havířově vaří konopné pivo. Účinky THC ale nečekejte
Zvykli jsme si už na ledasco. Pivo černé, pivo chutnající po ovoci. Ale aby bylo výrazně zelené a hořké? I takové můžete letos ochutnat.
-
Správná teplota piva je základ, říká mistr světa v jeho čepování
Jakou teplotu by mělo mít právě načepované pivo? Lukáš Svoboda, mistr výčepní restaurací Lokál a mistr světa v čepování piva nám to vysvětlil.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka