V čem spočívá zásadní umění v načepování piva? Tajemství prozradí Jakub Šrubař

27. červenec 2020
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy První pivo na zahrádkách po uvolnění opatření v době koronaviru. Pivo, sklenice piva, sklenice s pivem, půllitr piva (ilustrační foto)

Jakub Šrubař rozumí pivu. V tomto hořkém oboru je školitelem, průvodcem, ale hlavně výčepním.

Jakub Šrubař, výčepní

Co znamená, že je létající výčepní? V čem spočívá zásadní umění v načepování piva? Liší se pivaři v jednotlivých krajích? A když vám výčepní za výčepem podá ruku, podle čeho poznáte, že si tam rozhodně máte pivo objednat nebo naopak raději odejít?

Všechna taková pivní tajemství vám Jakub prozradí, jako Host Českého rozhlasu Ostrava.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová