V dražbě věcí ze ztrát a nálezů nabízí Bohumín i zapomenuté sportovní auto

25. červen 2018 10:45
Zprávy , Zprávy

Bohumín po třech letech chystá dražbu věcí ze ztrát a nálezů. Dříve ji organizoval častěji, ale po změně zákonů musí vše skladovat tři roky. Podle radnice se i přes delší lhůtu o svůj majetek nehlásí více vlastníků. Město se tak dokonce muselo postarat o ztracené sportovní auto, které zapadlo do bláta u rybníka. Ani policistům se majitele v databázích najít nepodařilo.

„Je to s příběhem. Zapadlo u záblatského rybníku na hliněné cestě a nikdo se k němu nehlásil. Zvláštní bylo, že bylo zamčené. Za celé tři roky, co ho máme ve ztrátách a nálezech, nikdo neprojevil zájem. Nevíme, odkud pochází,“ krčí rameny mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Stříbrné SUV tak obestírá docela velké tajemství. „K autu dokonce neexistují ani žádné doklady. To znamená, že když si ho v té dražbě někdo koupí – budeme ho nabízet v podstatě za pár tisíc korun, tak ho nebude moci použít na silnici. Může ho využít třeba na náhradní díly, ale jezdit s ním bohužel nebude moci,“ dodává mluvčí.

Radnice teď po změně zákonů musí ztracené věci skladovat tři roky. Podle mluvčí městského úřadu se tam nalezené věci jen zbytečně kupí.

„Ten dopad je takový, že sklad se opravdu více zaplnil, ale bohužel některé ty věci za ty tři roky ztratí svou hodnotu a nedá se s nimi už nic jiného dělat, než je potom vyhodit a ani do té dražby jít nemohou,“ uzavírá mluvčí.

Radnice dává do dražby osm desítek věcí ze ztrát a nálezů.

autor: ada
Spustit audio