V Krnově chtěli školákům postavit jídelnu, domkaři kontrovali peticí

7. srpen 2018 06:15

Desítky lidí se podepsaly pod petici proti stavbě jídelny s vývařovnou v Krnově. Vedení školy na Janáčkově náměstí už dlouho připravovalo přístavbu, díky které by žáci měli jídelnu v areálu školy a nemuseli by na oběd docházet vzdálené budovy.

Některým lidem v okolí se ale nelíbí, že by přístavba zabrala plochu hřiště pro děti. „Ta stavba by vlastně zničila poslední kousek volného prostoru kolem školy,“ říká organizátorka petice Pavlína Fišerová.

Stavba jídelny s kuchyní budí mezi místními bouřlivé reakce. Radnice teď kvůli petici prověřuje, jestli by se pro žáky nemohla jen přestavět současná jídelna. „Studie by měla prověřit, zda k současné jídelně bude možné dostavět větší prostory,“ dodává mluvčí krnovské radnice Dita Círová.

To se ale nelíbí řediteli školy Karlu Handlířovi, protože podle něj varianta přestavby neřeší hlavní problém, a sice, že žáci teď musejí chodit na obědy půl kilometru a kolem frekventované cesty.

„Rozšiřovat kapacitu na 800 metrů vzdálené jídelně pro nás nic neřeší – ani prostory, ani bezpečnost dětí, nic,“ říká ředitel školy.

Jestli se zvýší kapacita současné jídelny a žáci pořád budou na obědy docházet půl kilometru, nebo jestli jídelna u školy přece jen vyroste a místním se tak zastaví poslední část zeleně v okolí, bude vedení radnice rozhodovat až po podzimních volbách.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio