V kuchyni umí být ženy velice vynalézavé. Zvlášť, když se něco nepodaří
3. srpen 2022
Triků, jak zachránit drobné katastrofy v kuchyni, měly naše babičky nespočet.
Osvědčené triky našich babiček jsou k nezaplacení. Dnes přináším několik rad do kuchyně:
- Přesolenou omáčku zachráníte lžičkou dobrého včelího medu.
- Přesolenou masovou šťávu zase krásně srovnáte, když v ní povaříte chlebovou kůrku.
- Řídkou omáčku zahustíte kouskem studeného másla, do kterého vmícháte hladkou mouku.
- Vystřikuje vám při smažení tuk z pánve? Přidejte trochu soli. A když se tuk v pánvi připaluje, dejte při smažení do omastku třeba několik kousků bramborové slupky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka