V Ostravě začal festival Beats for Love s dosud největší hlavní scénou

5. červenec 2023 19:18

S dosud největším areálem i největší hlavní scénou širokou 62 metrů a vysokou 30 metrů začal dnes v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě čtyřdenní festival Beats for Love, který je podle pořadatelů největším festivalem elektronické taneční hudby ve střední Evropě a zároveň největším hudebním festivalem v Česku. Očekávají, že ho každý den navštíví okolo 40.000 lidí. ČTK to za pořadatele řekl ředitel marketingu Beats for Love Matyáš Ožana.

Největšími hvězdami letošního devátého ročníku budou kanadský DJ Deadmau5 a nizozemští producenti Hardwell a Tiësto. „Opravdu se snažíme, aby byl letošní ročník ten největší v historii. Přidali jsme počet scén i umělců a dílčími úpravami se pokusili zvednout i divácký komfort našich návštěvníků,“ uvedl ředitel Beats for Love Kamil Rudolf.

480 umělců na 18 pódiích

Na festivalu vystoupí více než 480 umělců z celého světa. Oproti loňsku přibyly čtyři scény, vystupující se letos přestaví na 18 pódiích. První vystoupení začala v 16:00, kdy už do Dolních Vítkovic proudily davy lidí. Očekává se, že ve večerních hodinách se areál zaplní úplně, přestože večer do Ostravy přišly přeháňky.

Hudebník Tiësto

Loni musel být kvůli průtrži mračen festival dokonce na několik hodin přerušený, Ožana věří, že letos nic takového nehrozí. „Všechno jsme připravovali tak, abychom byli na to co nejvíce připraveni a nestalo se nic závažného. Mají být možná i nějaké lokální bouřky, tak abychom to zabezpečili. Věříme, že přijde co nejvíce lidí a všichni si to užijou, i přesto, že možná trošku zmoknou,“ řekl Ožana.

U hlavní scény, LOVE stage, organizátoři zvětšili plochu pódia i prostor pro speciální LED panely. „Love stage se vylepšila doslova brutálně, protože se zvětšila o 16 metrů na šířku a o pět metrů na výšku. Zdvojnásobil se počet LED panelů, které jsou na ní umístěné, přibyla spousta efektů, spousta světel, vyráběli jsme nové animace, nová intra pro jednotlivé vystupující. Všechno se posunulo o úroveň výš,“ řekl Ožana.

Rudolf uvedl, že chtějí fanouškům nabídnout nejen hudební, ale i vizuální show. „A navíc jsme naši hlavní scénu trochu posunuli tak, abychom zvýšili kapacitu plochy na stání,“ uvedl Rudolf.

Zábava až do rána

Zábava každý den potrvá dlouho do noci. Například vystoupení největší hvězdy programu prvního dne festivalu, DJ Hardwella, začne až po půlnoci. Program na většině pódií skončí ve 04:00, afterparty na několika scénách ale budou pokračovat až do rána.

Předprodeje vstupenek se podle něj výrazně zvedly s tím, jak se festival blížil. „To jenom prokázalo to, že nákupní strategie nebo psychologie lidí se po covidu změnila. Všichni to nechávají na poslední chvíli,“ řekl Ožana.

Konference Talking Beats

V doprovodném programu festivalu je vylepšená odpočinková zónu či jako novinka diskusní konference Talking Beats. „Budeme řešit témata jako duševní zdraví v DJingu a muzice, používání sociálních sítí v elektronické taneční hudbě a probereme samozřejmě i pořádání akcí, a navíc i festival Beats for Love. Docela mě zajímá, jaké příběhy uslyším, až se zeptám, jak se z malého festivalu stalo takové monstrum,“ uvedl moderátor diskusní konference, slovenský DJ EKG.

zdroj: ČTK
Spustit audio