V zimním stadionu v Ostravě-Porubě unikl čpavek. Policisté evakuovali 12 lidí

31. leden 2024 10:43

V areálu zimního stadionu v Ostravě-Porubě ráno unikl čpavek. Policie v té souvislosti evakuovala 12 lidí, nikdo není zraněný. Ulice Porubská byla zavřená. Informovaly o tom mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová a mluvčí policie Eva Michalíková.

„Řešili jsme ohlášený únik čpavku do vnitřního prostředí. Událost se obešla bez zranění, tedy i bez úniku do okolního prostředí,“ uvedla Langerová. Dodala že technikům se už podařilo opravit netěsnící ucpávky.

Čtěte také

Pak otestovali funkčnost systému. „Nebyl zaznamenán žádný únik a technologie je nyní opět zprovozněna,“ doplnila.

S ohledem na to, že látka neunikla mimo budovu stadionu, nemuseli hasiči varovat veřejnost. „Ulice Porubská byla uzavřena z důvodu bezpečného pohybu především požární techniky,“ řekla.

Čpavek unikl okolo 5:30, krátce po 8:00 byla situace vyřešena. „Policisté okamžitě na místo události vyjeli a ještě před příjezdem hasičů evakuovali dvanáct osob. Žádná z nich nebyla zraněna,“ dodala Michalíková.

První etapa rekonstrukce multifunkčního sportovního areálu, který využívají krasobruslaři, hráči hokejového klubu RT Torax Poruba a také veřejnost, skončila nedávno. Renovace zimního stadionu stála přes 75 milionů korun. Pro diváky a fanoušky bude v hale asi 2600 míst k sezení, nová je ledová plocha i technologické zázemí.

zdroj: ČTK
Spustit audio