Vaření je pro většinu žen téměř denní činností a Iva Hüttnerová má jednu neobvyklou radu

Rady a tipy našich babiček jsou k nezaplacení. I dnes budou o vaření.

Bramborové knedlíky se nerozvaří, když je před vložením do vody obalíte v Solamylu. Pevné na povrchu zůstanou, i když přidáte do vody dvě lžíce octa. Smažený květák bude křupavý, když místo strouhanky použijete dětskou krupici. A játrové knedlíčky se nerozvaří, když je před vařením necháte půl hodiny v mrazáku.

Přiznám se, že i mě samotnou některé rady překvapují. Například ta, že při vaření omáčky máme do hrnce vložit skleněnou kuličku. Prý se varem pohybuje po dně a zabrání tak připálení. Až to zkusíte, dejte nám vědět, jestli to funguje.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.