Vaření je pro většinu žen téměř denní činností a Iva Hüttnerová má jednu neobvyklou radu
Rady a tipy našich babiček jsou k nezaplacení. I dnes budou o vaření.
Bramborové knedlíky se nerozvaří, když je před vložením do vody obalíte v Solamylu. Pevné na povrchu zůstanou, i když přidáte do vody dvě lžíce octa. Smažený květák bude křupavý, když místo strouhanky použijete dětskou krupici. A játrové knedlíčky se nerozvaří, když je před vařením necháte půl hodiny v mrazáku.
Přiznám se, že i mě samotnou některé rady překvapují. Například ta, že při vaření omáčky máme do hrnce vložit skleněnou kuličku. Prý se varem pohybuje po dně a zabrání tak připálení. Až to zkusíte, dejte nám vědět, jestli to funguje.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.