Ve Fulneku otevírají Síň slávy tenistky Petry Kvitové

21. červenec 2022 09:12

Slavná česká tenistka Petra Kvitová ode dneška bude mít ve Fulneku na Novojičínsku svou síň slávy. Návštěvníci tam uvidí třeba poháry za velká vítězství ve Wimbledonu. Radnice tak chce představit svou slavnou rodačku. Po Janu Ámosovi Komenském patrně druhou nejvýznamnější osobnost spjatou s městem.

„Je tady skoro všechno. I když všechno by se tady nevešlo. Kdybychom přidali poháry a trofeje z juniorského období, tak jich je tady o šedesát, sedmdesát víc,“ říká Libor Kvita, bratr tenistky.

Síň slávy je rozdělená do několika částí a mapuje celý sportovní život Petry Kvitové. Nechybí ani videoprojekce. „Dalším takovým multimediálním prvkem je informační kiosek s dotykovou obrazovkou, s jehož pomocí si návštěvníci budou moci projít příběhy k jednotlivým pohárům, v podstatě i milníky v životě slavné rodačky,“ vysvětluje vedoucí celého projektu Šárka Mokrá.

Knurrův palác

Radnice síň slávy umístila do jedné z nejvýznamnějších budov města – Knurrova paláce. „Palác sousedí s Památníkem Jana Amose Komenského a chtěli bychom taky přiblížit všem návštěvníkům i tuto druhou významnou osobnost,“ dodává na závěr starosta Petr Ertelt (KDU-ČSL).

autor: Petr Dušek
Spustit audio