Většina tatérských studií přestala přijímat nové objednávky, plno mají až do konce roku

28. červenec 2021 12:52

Tatéři nestíhají svou práci a někteří dokonce přestali úplně přijímat nové objednávky. Potvrzuje to jejich profesionální asociace. Kvůli pandemii koronaviru totiž musí nahrazovat zrušené termíny a brát objednávky studií, která kvůli opatřením zkrachovala. Přes léto tak nemají šanci vzít si dovolenou a v práci jsou od rána do večera. Jako například tatérka z Opavy.

Ve studiu Jaro Homolové v centru Opavy je slyšet tetovací jehla prakticky od rána do večera. „Každý den chodím na osmou hodinu s tím, že ve studiu jsem zhruba devět, deset hodin. Plus ještě po večerech chystám doma návrhy a domlouvám se s klienty,“ popisuje Jaro Homolová.

Obrázek na předloktí si dnes přišla nechat vytetovat i klientka Lucie. Na svůj termín musela čekat skoro rok.

„Klienti, kteří měli termín třeba loni na podzim, tak na ně vlastně přišla řada až teď. Dále jsem musela stopnout booking, protože mám opravdu plno. A vzhledem k tomu, že netuším, co bude na podzim, tak jsem objednávky stopla. Plný kalendář mám až do konce listopadu. Je to vyčerpávající, ale nedá se nic dělat,“ dodává tatérka.

Jaro Homolová přitom během druhé vlny pandemie koronaviru uvažovala, že své podnikání položí. Našetřené rezervy už totiž padly na vlnu první. „Bohužel ani kompenzace od státu nebyly dostatečné, protože mi nepokryly ani náklady. Takže momentálně doháním to, že jsem měla zavřeno skoro rok,“ dodává Homolová.

Ve stejné situaci je většina studií

„Většina tatérů má teď hodně práce kvůli zdržení, které bylo v důsledku lockdownu. Ale dalším důvodem, proč mají teď tolik práce, je fakt, že lidé mají naspořeno hodně peněz, které v tuto dobu utrácejí. A zároveň s tím zkrachovalo dost studií,“ potvrzuje za asociaci profesionálních tatérů Miloslav Míka.

Klienti zavřených studií, která druhou vlnu pandemie nepřežila, se teď právě snaží objednat jinam. Většinou ale bez šance.

Spustit audio

Související