Vítejte u hasičů, u modelářů, nebo na bleším trhu... Vyberte si z našich tipů

12. říjen 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Den otevřených dveří u hasičů

Pátek třináctého zvolili moravskoslezští hasiči dnem otevřených dveří. Mezi 9. a 17. hodinou tak můžete nahlédnout do všech šesti stanic v Ostravě. Návštěvníky ale hasiči vítají také ve Frýdku-Místku, Novém Jičíně, v okrese Bruntál, Karviná i Opava.

Nová hasičská technika pro dobrovolné hasiče

Voříškiáda v Bruntále
Bruntálské Středisko volného času láká na páteční Voříškiádu. Vítáni jsou všichni psi bez ohledu na rasu či velikost. Začátek je v 15 hodin na zahradě střediska.

Bílá holubice v DLO
V Divadle loutek v Ostravě v pátek vystoupí handicapovaní tanečníci ze sdružení Bílá holubice. Představení nazvané Nádražní blues začíná v 18 hodin.

Bleší trh v Novém Jičíně 

V Novém Jičíně se můžete vydat na bleší trh. Potřebujete-li něco svého prodat či nakoupit, jste vítání ve velkém stanu na Masarykově náměstí. V pátek mezi 15. a 18. hodinou, v sobotu pak od 9 do 12 hodin.

Hodně lidí na moskevský bleší trh míří kvůli věcem, které se už nevyrábí – kvůli starým hračkám, loutkám nebo vánočním ozdobám, jaké si pamatují z dětství

Dýňové slavnosti
Hlučínské zahradnictví Novák láká v pátek a sobotu celé rodiny na Dýňové slavnosti z lesa Řáholec. Mezi 8. a 17. hodinou se budou dlabat dýně, skákat do sena i malovat na obličej.

Charitativní aukce výtvarných děl
A ještě pozvání na páteční Aukci výtvarných děl na zámku ve Frýdku-Místku. Dražit se budou zejména obrazy  českých současných malířů, a to ve prospěch  organizace MensSana. Prohlédnout si je můžete od 17 hodin.

Koncert Navarez v Kravařích
Přidejme i pozvání na koncert. V pátek od 19 hodin budou znít na zámku v Kravařích písně kapely Nerez a Zuzany Navarové v podání formace Navarez.

Vlaky, vláčky, modely

Milovníci modelových železnic se o tomto víkendu mohou vydat do tělocvičny Základní školy Jugoslávská v Ostravě-Zábřehu. K vidění bude nejen rozsáhlé klubové segmentové kolejiště v měřítku H0, ale i 22 metrová „modulovka“ v měřítku TT. Připraven bude i prodej upomínkových předmětů, modelbazar a prodej doplňků k modelové železnici z 3D tisku. Nebude chybět ani drobné občerstvení, odpočinková zóna a herní koutek pro děti. V sobotu mezi 10. a 18. hodinou, v neděli pak mezi 10. a 16. hodinou. Další informace najdete na zelmo.cz.

Koncert hudebních výletů
Hudební výlety tentokrát s Haydnem, Mozartem a Beethovenem zavítají v neděli do Nýdku. Koncert ostravského Benda Quartetu začíná ve 14 hodin v evangelickém kostele.

Světový den chleba
Pondělní Světový den chleba můžete už v neděli oslavit v Muzeu vystěhovalectví v Lichnově na Novojičínsku. A to mezi 14. a 16. hodinou s místní zručnou pekařkou Blankou.

Duchařská procházka Ostravou
Ostrava tajemná i podivná se vám v neděli může odhalit při speciální duchařské procházce po tajemných, tragických i bizarních místech města. Sraz zájemců je v 15 hodin před hlavním vchodem do Slezskoostravského hradu.

Spustit audio