Vítkovice odstartují předkolo play off doma proti Brnu. Jak je na tom tým před zápasem?

10. březen 2021 07:20

Už dnes rozehrají vítkovičtí hokejisté předkolo extraligového play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se střetnou s Kometou Brno. První dvě utkání odehrají Ostravané na svém ledě díky lepšímu postavení v tabulce.

„V play off musíte porazit každého a budeme chtít udělat úspěch. Bylo by nám jedno, na koho půjdeme. Pozitivní je to v tom, že nemusíme nikam daleko cestovat, a začínáme doma, což je super,“ říká optimisticky naladěný obránce Vítkovic Filip Pyrochta, který přišel do ostravského klubu právě z Brna a předkolo tak pro něj bude velmi specifické.

Čtěte také

Největší zbraní Brna je nejproduktivnější hráč základní části Peter Mueller. Útočník Komety v sezoně zaznamenal 64 kanadských bodů a Vítkovice si na něj budou muset dávat velký pozor stejně jako na brněnskou přesilovku, která je druhá nejlepší v extralize.

„Určitě do toho musíme jít s respektem, protože víme, co umí. Dokazují to celou sezónu. Musíme se to pořádně připravit, určitě je to jejich zbraň,“ dodává Filip Pyrochta.

Vítkovice se s Brnem v play off naposledy utkaly v sezóně 2017/2018 a sérii vůbec nezvládly, s Kometou prohrály všechny vzájemné zápasy. „Polovina týmu je jiná, vůbec nechci tyhle statistiky před hráči vytahovat. Ani mne nezajímají. Teď je nová výzva, nejsou diváci a je tady spousta jiných okolností. Takže s čistou hlavou do předkola. Teď začíná válka,“ uzavírá trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Dnešní domácí utkání Vítkovic proti Brnu začíná v 17:30 a kvůli vládním opatřením se bude hrát bez diváků.

Spustit audio