Vítkovičtí hokejisté si v semifinále extraligy proti Hradci Králové vynutili šestý zápas

12. duben 2023 07:40

Vítkovické naděje v semifinále hokejové extraligy jsou stále při životě. Ostravané snížili stav série s Hradcem Králové na 2:3. Poslední domácí utkání totiž po velkém dramatu nakonec zvládli. Vítkovice vyhrály 3:2 ve druhém prodloužení. V čase 98:59 se trefil obránce Patrik Koch. Slovenský hokejista svým gólem ukončil třetí nejdelší utkání v historii extraligy.

Vítkovičtí fanoušci slavili branku Patrika Kocha ještě pár minut po konci utkání. Pesimističtí příznivci přitom mohli před pár dny za stavu 0:3 na zápasy Ostravany klidně odepsat, ale díky dvěma výhrám v řadě a důležité trefě Patrika Kocha je rázem stav semifinále z pohledu Vítkovic o poznání optimističtější.

„Byl to krásný pocit. Já jsem jenom rád, že nekončíme a jedeme dál. Věřím, že nás ta výhra nakopne a že tu sérii zvládneme otočit,“ říká vítkovický obránce Patrik Koch. Slovenský hokejista rozhodl v končící 99. minutě. Jeho trefa z ostrého úhlu překvapivě zamířila do horní části branky.

„Byla to od něj perfektní práce, celé prodloužení hrál výborně. Když byl na ledě, snažil se nám pomáhat dopředu,“ chválí svého spoluhráče kapitán Vítkovic Dominik Lakatoš.

Díky prvnímu domácímu vítězství v sérii jsou Ostravané zpátky ve hře a sezona jim za stavu 2:3 ještě nekončí. „Hráči mají nějakou vidinu, za kterou jdou. Takže rychle zregenerovat a pokusit se znovu zopakovat tak kvalitní výkon,“ dodává trenér vítkovických hokejistů Miloš Holaň.

Šesté semifinále extraligového play off mezi Vítkovicemi a Hradcem Králové je na programu ve čtvrtek.

Spustit audio