Vstupenky za symbolickou cenu nabízí uprchlíkům Národní divadlo moravskoslezské

6. duben 2022

Národní divadlo Moravskoslezské v Ostravě nabízí ukrajinským uprchlíkům vstupné za jednu korunu. Na webových stránkách divadla najdou lidé odkaz divadlo Ukrajině. Po rozkliknutí se jim zobrazí seznam vybraných her psaný v ukrajinštině a jejich popis.

Podle mluvčí Šárky Swiderové divadlo vybralo taková představení, která budou Ukrajincům srozumitelná i bez překladu. „Čili hudební divadlo, opery, balet a některé velice známé světové muzikály, které – byť je hrajeme v češtině – jsou srozumitelné. Vstupenku dostanou ukrajinští občané za korunu po předložení nějakého dokladu. Musí si ji koupit osobně v předprodeji nebo na našich pokladnách,“ říká mluvčí.

„Uvědomujeme si, že ukrajinští občané řeší dnes existenční problémy, mnozí k nám přijeli bez prostředků jen s pár kousky oblečení a mají za sebou traumatické zážitky. Přesto, nebo právě proto, jim chceme udělat radost kulturním zážitkem a nabízíme jim návštěvu našich představení za symbolickou cenu jedné koruny za vstupenku,“ doplnil ředitel divadla Jiří Nekvasil.

Mezi vytipovanými inscenacemi jsou například balety Korzár a květnová novinka – Carmen, opery La traviata či Nabucco nebo muzikály Jesus Christ Superstar, West Side Story a Kočky.

autor: František Kuča | zdroj: ČTK
Spustit audio