VUS Ondráš a Ostrava Cimbalom Orchestra zahájili festival Musica Pura

Nevšední zážitek v přímém přenosu zprostředkovala další edice cyklu Zpěvem k srdci. Postaral se o něj úvodní koncert festivalu Musica Pura, který jsme živě přenášeli z Domu kultury města Ostravy ve středu 22. listopadu od 18:00.

Moravské metropolitní muzicírování nabídlo i společné vystoupení Vojenského uměleckého souboru Ondráš z Brna a Ostrava Cimbalom Orchestra, předvedla se řada vynikajících folklorních sólistů, jejichž skvělý výkon byl podtržen brilantním moderováním Davida Pavlíčka.

Koncert byl benefičním podnikem. Část z jeho výtěžku totiž byla věnována jedenáctileté talentované romské zpěvačce Anitě Horváthové z Českého Těšína, finalistce celostátní soutěže dětských interpretů lidových písní, na podporu jejího hudebního vzdělávání.

„Děkujeme tímto nejen partnerům, všem návštěvníkům, ale také muzikantům a sólistům obou hudebních těles, kteří zároveň vystoupili bez nároku na honorář. Vám všem patří veliký dík a Anitce přejeme hodně úspěchů,“ popřáli pořadatelé finalistce soutěže Zpěváček na facebookové stránce festivalu Musica Pura.

Společný koncert VUS Ondráš a rezidenčního festivalového souboru Ostrava Cimbalom Orchestra navazuje na tradici období let devadesátých, kdy mělo muzicírování mezi moravskými metropolemi podobu společných koncertů Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů (BROLN) a Cimbálové muziky Technik Ostrava.

autoři: ČRo Ostrava , tif
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.