Vydařený swingový večer s Dájou Šimíčkovou v S1. Obecenstvo zpěvačce tleskalo ve stoje

21. listopad 2023

Zpěvačka Dája Šimíčková se skupinou Shadde Yadda vystoupila v Českém rozhlase Ostrava s písničkami ze zbrusu nového alba Potichoučku. Koncert byl spojený s křtem alba.

Dája Šimíčková zazpívala a pokřtila své nové album ve studiu, ve kterém v minulosti začínala kariéru a natáčela své první nahrávky. Zpěvačku na vystoupení doprovodil Shadde Yadda Quartet. Ten stylově interpretuje swingovou a jazzovou hudbu 20. až 40. let. Jeho členové prošli velkým množstvím špičkových ansámblů, přičemž v řadě z nich se také společně setkali (Originální pražský synkopický orchestr, Melody Makers Ondřeje Havelky, Sestry Havelkovy a Orchestr nebo Jazzový orchestr Českého rozhlasu).

„Mnohokrát děkujeme. To byl asi nejkrásnější koncert mého života,“ řekla v závěru Dája Šimíčková ve stoje tleskajícímu publiku.

autor: tif | zdroj: Český rozhlas Ostrava

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.