Vyrovnanou sérii s Vítkovicemi vyhrálo Brno, ve čtvrtfinále se utká s Třincem

17. březen 2021 00:58

Hokejisté Vítkovic se letos do play off nepodívají. Výsledkově mimořádně vyrovnanou sérii předkola nakonec v pátém zápase ukořistilo Brno.

Vítkovice v sérii proti Brnu začaly skvěle a vedly 2:0 na zápasy. Jenže pak Ostravané prohráli třikrát v řadě. Podle kapitána Vítkovic Romana Poláka rozhodly větší zkušenosti na straně soupeře.

HC Vítkovice Ridera – HC Kometa Brno 2:1p

HC Vítkovice Ridera – HC Kometa Brno 2:1

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera 2:1p

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera 2:1p

HC Vítkovice Ridera – HC Kometa Brno 3:1

„Myslím, že kluci se nemají za co stydět. Samozřejmě vedli jsme 2:0 na zápasy, ale takové je play off. Dokud se nevyhraje ten třetí zápas, nic není jisté. Brno ukázalo, že je zkušenější,“ říká Roman Polák.

Vítkovicím k postupu nepomohl ani kvalitní výkon brankáře Daniela Dolejše. Gólman Ostravanů dostal v celé sérii jen 8 gólů a mnohokrát svůj tým podržel. Co na výkon Dolejše říká kapitán Polák a také trenér Miloš Holaň, uslyšíte v naší reportáži.

Kometa v Třinci

Brněnská Kometa se ve čtvrtfinále utká s Třincem. Série hraná na čtyři vítězné duely startuje v sobotu a neděli ve Slezsku na ledě druhého celku základní části.

Úvodní střetnutí ve Werk Aréně se odehraje od 15:00 před kamerami stanice O2 TV Sport. Druhý zápas začne na stejném místě v 17:00 hod, tentokrát za asistence kamer ČT Sport. Odvety na brněnském ledě proběhnou ve středu 24. a čtvrtek 25. března.

autoři: Lukáš Kaleta , tif
Spustit audio