Vystudovala techniku pracovala ve farmacii a dnes je oblíbenou cukrářkou. Darina de Oliveira Costa
Cukrářka Darina de Oliveira Costa. Tato mladá usměvavá žena původně vystudovala VŠB, pak pracovala ve farmaceutickém průmyslu, ale po čase zjistila, že jí mnohem více baví pečení sladkostí. Dnes vlastní cukrárnu a má početnou klientelu. V čem tkví její úspěch?
Recept na vínové pečivo:
Základ je na 50 g másla, 50 g hl. mouky a lžíce bílého vína. Všechny suroviny se smíchají, vzniklé těsto se nechá chvíli odležet a poté se vykrajují tvary. Pokud chcete slanou variantu, posypete je třeba sýrem nebo kořením a pokud sladkou, obalíte po upečení v cukru. Pečeme v horkovzdušné troubě na 160 st., v elektrické na 180 st. do růžova.
Související
-
Asi nejznámější cukrářkou v Česku je momentálně Mirka van Gils Slavíková
Paní Mirka přiletěla na pár dnů do rodné země, aby mimo jiné podpořila charitativní projekt v ZŠ v Městě Albrechticích a také byla naším hostem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.