Vystudovala techniku pracovala ve farmacii a dnes je oblíbenou cukrářkou. Darina de Oliveira Costa
Cukrářka Darina de Oliveira Costa. Tato mladá usměvavá žena původně vystudovala VŠB, pak pracovala ve farmaceutickém průmyslu, ale po čase zjistila, že jí mnohem více baví pečení sladkostí. Dnes vlastní cukrárnu a má početnou klientelu. V čem tkví její úspěch?
Recept na vínové pečivo:
Základ je na 50 g másla, 50 g hl. mouky a lžíce bílého vína. Všechny suroviny se smíchají, vzniklé těsto se nechá chvíli odležet a poté se vykrajují tvary. Pokud chcete slanou variantu, posypete je třeba sýrem nebo kořením a pokud sladkou, obalíte po upečení v cukru. Pečeme v horkovzdušné troubě na 160 st., v elektrické na 180 st. do růžova.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.