Začíná internetová dražba sedaček z ostravského stadionu Bazaly

4. říjen 2019 06:20

Ostravský magistrát dnes začíná dražit sedačky ze slavného stadionu Bazaly. Bývalý domovský stadion fotbalového Baníku dělníci aktuálně přestavují na velké tréninkové centrum. Původní tribuny tak nebudou potřeba. Posledních skoro 100 plastových a kovových sedaček půjde do internetové aukce. Může si je koupit kdokoliv. Získané peníze dá město na pomoc ostravským dětským domovům.

„Do dražby se zapojím, protože Baníku fandím celý život,“ říká rozhodně pan Viktor. Některou ze sedaček se pokusí vydražit i další lidé. Třeba šestačtyřicetiletý fanoušek, který se představil jako Žažo. Má už jasné plány, kam ji doma umístí.

Dražbu vymyslel ostravský magistrát. Nechtěl, aby všechny sedačky z legendárního stadionu skončily v odpadu. „Bazaly jsou symbol a nás napadlo při rekonstrukci využít zbylé sedačky, o které byl mezi fanoušky velký zájem,“ vysvětluje náměstkyně primátora Kateřina Hoffmannová (Piráti).

Čtěte také

Sedačky jsou podepsané samotnými fotbalisty. Největší přihazování mezi dražiteli se očekává u sedadel s podpisem slavného útočníka Milana Baroše, který za klub ještě stále hraje.

„Podepsali to hráči kádru, podepsal to i Marek Jankulovski a oslovili jsme i bývalé hráče, legendy Baníku. A podepisovali více sedaček. Věříme, že jsme to trefili a že těch, o které bude největší zájem, bude dostatek,“ dodává výkonný ředitel Baníku Michal Bělák.

Dražba potrvá až do konce tohoto měsíce.

autor: pdu
Spustit audio