Zapékaná cibulačka
Páteční recepty budou teď pravidelně polévkové. Jak se říká – „polévka je grunt a to ostatní je špunt“. Navíc je to zdravá a rychlá varianta jídla, polévka se může stát večeří nebo s čerstvým pečivem i hlavním obědovým chodem.
Dnes si společně připravíme vynikající zapékanou cibulačku a nebude to nic složitého. Na čtyři porce si stačí připravit následující:
- 2 větší cibule
- 4 lžíce másla
- 1 a čtvrt litru hovězího vývaru
- 4 krajíčky toustového chleba
- 150 g strouhaného sýra (ementál nebo moravský bochník)
- sůl na dochucení
Postup:
- Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova na másle v ohnivzdorné míse, poté zalijeme vývarem a krátce povaříme.
- Krajíčky toastového chleba osmažíme po obou stranách na zbývajícím másle, přendáme na hladinu polévky a hojně posypeme strouhaným sýrem.
- Polévku osolíme a prudce zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr začne roztékat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.