O pořadu Zazpívejte si s námi

Rubrika věnovaná lidové písni

Ani den bez písničky. Jan Rokyta nazývá svou posluchačsky oblíbenou rubriku celoroční všednodenní. Důvod je prostý – ostravské studio Českého rozhlasu ji vysílá každý všední den, po celý rok. Jan Rokyta vybírá z bohatého repertoáru tradiční folklórní hudby se záměrem nabídnout známou píseň (pokud možno z našeho regionu), kterou si může každý zazpívat. Písničce předchází vtipný a moudrý komentář autora. Posluchač se tak příjemnou formou o vybrané skladbě něco zajímavého doví, a pak si ještě, pokud je mu do zpěvu, může zazpívat. A pokud není – určitě se mu aspoň zlepší nálada.

Hudební rubriku Zazpívejte si s námi připravoval známý ostravský folklorista, muzikant a hudební redaktor Jan Rokyta od roku 2006. A protože dobrý mistr myslí i na šikovné učedníky, od roku 2011 se na vlnách ostravského studia Českého rozhlasu v této rubrice začal objevovat i hlas Jana Rokyty mladšího. Ten pak, po smrti svého otce, přípravu rubriky zcela převzal.

Tento pořad se již nevysílá

Další pořady

  • Rozhlas jede za vámi

    Nová zábavná show Aleše Cibulky se vydává na cestu po celé České republice. Každý měsíc na jiném místě a s bohatým programem.

  • Humoriáda

    Hodina plná humoru na vaše přání.

  • Pochoutkový rok

    Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>

  • Odpolední interview

    Rozhovory s osobnostmi známými i neznámými, které ale stojí za to poznat.